احتمالا شما هم بر این باور هستید که دیگر تعمیرات موبایل های قدیمی امکان پذیر نیست. یا این که باید به سختی تعمیرکاری یافت که بتواند این نمونه از گوشیها را تعمیر کند. باید بگوییم که بله، باور شما درست است. زیرا تعمیر این نمونه از موبایلها، از آنجایی که بیشتر قطعات آنها دیگر در بازار به سختی یافت میشود، کار دشواری خواهد بود. با این حال، ناممکن نبوده و میتوان برخی از نمونههای این گوشیها را تعمیر کرد.
برای دریافت خدمات تعمیرات موبایل گوشی های قدیمی لازم است به تعمیرکاران باتجربه و ماهر مراجعه کرد. آنها با نهایت دقت و تمرکز، مشکلاتی از قبیل تعمیر شکستگی ال سی دی یا خاموش شدن ناگهانی گوشی قدیمی را تعمیر میکنند. این نکته را به خاطر داشته باشید که حساسیت تعمیر این نمونه از گوشها بالا است. از این رو اگر به فرد متخصص مراجعه نکنید، ممکن است مشکلات دیگری برای گوشی شما پیش آید و حتی دیگر قابلیت تعمیر هم نداشته باشد.
تعمیرکارانی که دوره آموزش تعمیر موبایل را زیر نظر مهندسان متخصصان فردا سپری میکنند، با تمام قطعات و کاربردهای حساس همه نوع گوشی آشنا میشوند. آنها بعد از تبدیل شدن به یک تعمیرکار حرفهای، میتوانند به راحتی هر نوع مشکلی را در گوشیهای تلفن همراه برطرف سازند. قدیمی یا جدید بودن آن دیگر برای تعمیرکاران حرفهای، چندان مهم نخواهد بود.
چرا تعمیرات موبایل های قدیمی را یاد بگیریم؟
با وجود آنکه تکنولوژی و فناوری پیشرفت بسیار زیادی نموده و گوشیهای هوشمند جدید وارد بازار شدهاند، اما باز هم افرادی هستند که علاقه دارند از گوشیهای قدیمی استفاده نمایند. اصولا افرادی که از این نمونه گوشیها استفاده میکنند، اشخاصی هستند که به دلیل بالا بودن قیمت گوشیهای جدید، قادر به تعویض گوشی خود نیستند.
همچنین ممکن است عادت به استفاده از گوشیهای لمسی نداشته باشند و یا به دلیل افزایش سن، دیگر نتوانند با پیچیدگی این نمونه از گوشیها خود را وفق دهند. از این رو برای آنها استفاده از همان گوشیهای ساده قدیمی بهترین انتخاب خواهد بود. اما از آنجایی که این گوشیها برای سالهای زیادی مورد استفاده قرار گرفتهاند، در بیشتر مواقع نیاز به تعمیر پیدا میکنند.
باید به منظور تعمیر موبایل های قدیمی به تعمیرکارانی مراجعه نمود، که توانایی و تخصص تعمیر این نمونه از گوشیها را بدانند. البته امروزه دیگر تعمیرکاران کمتری تعمیر این نمونه از گوشیها را بر عهده میگیرند. زیرا حساسیت تعمیر آنها بالا بوده و در بیشتر مواقع نیز ممکن است قطعه آسیب دیده دیگر پیدا نشود. پس باید در انتخاب تعمیرکار مخصوص این نوع گوشیها دقت بسیاری نمود.
نحوهی تعمیر موبایل های قدیمی
معمولا موبایلهای قدیمی از آنجایی که در محل اتصال باتریشان از چند قطعه طلا استفاده شده، به مرور زمان دچار اکسیداز شده و کارایی موبایل را مختلف میکنند. در برخی موارد دیگر نیز، ممکن است گوشیهای قدیمی با یک ضربه ساده، دچار شکستگی و آسیب شوند. علت آن هم قدیمی بودن تجهیزات این نمونه از گوشیها است.
در چنین شرایطی، باید به منظور تعمیرات موبایل های قدیمی به دنبال قطعات سخت افزاری مخصوص بود، که کاری بسیار زمانگیر و دشوار است. افرادی که گوشی قدیمی آنها دچار آسیب شده است، نمیتوانند خود اقدام به تهیه این نمونه از قطعات نمایند. آنها باید حتما به تعمیرکاران خاص مراجعه کرده تا آنها این قطعات مورد نیاز را برای تعمیر گوشی پیدا کنند.
باید برای یافتن قطعات مورد نیاز، حتما به برند و نوع گوشی توجه کرد. قطعات برخی از برندها را نمیتوان به سادگی یافت و یا اگر پیدا شوند، از قیمت بسیار بالایی برخوردارند. به گونهای که اصلا تعمیر کردن گوشی را مقرون به صرفه نمیکنند. پس یا باید برای این نمونه از گوشیها قطعات دست دوم یافت یا این که از تعمیر موبایل منصرف شد. در کل نحوه تعمیر این نمونه از گوشیها زمانبر و حساس بوده و هر کسی قادر به انجام این کار نخواهد بود.
قطعات سخت افزاری قابل تعمیر در گوشیهای قدیمی
تمامی تلفنهای همراه، دارای قطعات سخت افزاری و نرم افزاری خاصی هستند که بسته به نوع برند آنها، باید تهیه گردند. از نمونه قطعات سخت افزاری که اصولا برای این نمونه از گوشیها استفاده میشوند، باید به موارد زیر اشاره کرد:
- قاب و بدنه گوشی
- صفحه نمایش ال سی دی
- میکروفون
- باتری
- شیشه محافظ
- اسپیکر
- تاچ اسکرین
- مدار
- خازنها
- لنز و دوربین
- برد
برخلاف قطعات سخت افزاری، برای تعمیر موبایل های قدیمی از نظر نرم افزار، نیازی به تهیه تجهیزات خاصی نخواهد بود. زیرا مشکلات نرم افزاری در تمامی گوشیها یکسان بوده و به علت بهروزرسانی یا نقص در رابط کاربری و سایر موارد ممکن است رخ دهد. از این رو به برند خاصی مربوط نبوده و این نمونه از باگها در تمامی نسخههای جدید و قدیمی گوشیها رخ خواهد داد. پس تعمیر مشکلات نرم افزاری در گوشیها آسانتر خواهد بود.
رایجترین آسیبدیدگیهای موبایلهای قدیمی
از رایجترین آسیبدیدگیهایی که نیاز به دریافت خدمات تعمیرات موبایل های قدیمی را ایجاد میکند، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- ضربه خوردن و شکستگی در صفحه یا تاچ گوشی
- پایان یافتن عمر باتری
- داغ شدن بدنه و باتری بعد از استفاده کوتاه مدت از گوشی
- عدم شارژپذیری گوشی
- آب خوردگی یا افتادن گوشی در آب
- هنگ کردن سیستم گوشی
اصولا تمامی باتریهایی که برای تلفنهای همراه استفاده میشوند، تنها 2 سال عمر مفید دارند. از این رو بعد از گذشت این مدت زمان، احتمال داغ کردن گوشی در زمان استفاده وجود دارد. حتی در برخی از گوشیها، شارژ تلفن همراه به سرعت پایان مییابد که در این حالت باید حتما اقدام به تعویض باتری نمود.
تعویض باتری کمک میکند تا دیگر نیازی به تعمیرات موبایل های قدیمی نباشد. اما اگر مشکل گوشی با تعویض باتری خل نشود، یا این که دلیل دیگری برای خراب شدن گوشی قدیمی وجود داشته باشد، باید حتما به تعمیرکار مراجعه نمود. مثلا اگر گوشی درون آب افتد، باید آن را خاموش نگه داشت تا به دست تعمیرکار برسد. هرگز در چنین زمانی تلاش نکنید که گوشی را روشن کنید یا این که با دستکاری کردن دکمههای آن، به دنبال راهحلی برای حل این مسئله بر آیید. باید حتما به تعمیرکار مراجعه کند.
حتی اگر علت نیاز به تعمیرات موبایل های قدیمی، عدم شارژ شدن آن باشد هم، باز نباید خودتان با ابزاری که در دست دارید گوشی را دستکاری کنید. این مسئله نه تنها کمکی به شما نخواهد کرد، بلکه منجر به ایجاد مشکلات بیشتری هم خواهد شد. باید به تعمیرکار مراجعه نمایید تا ایشان با بررسی آداپتور و قسمت سیم شارژر، علت را یافته و آن را برطرف نماید.
جمع بندی
با تمام توضیحاتی که بیان نمودیم، حال شما دریافتهاید که تعمیرات موبایل های قدیمی کار سادهای نیست که هر کسی بتواند از پس آن برآید. به این دلیل که امروزه دیگر استفاده از این نوع گوشیهای قدیمی، محدود شده و نحوه تعمیرات آنها هم، دیگر به تعمیرکاران آموزش داده نمیشود.
از طرف دیگر پیدا کردن قطعات آسیب دیده گوشیهای قدیمی هم، دشوار است و تنها میتوان آنها را در مراکز خاصی پیدا کرد. از این رو، باید برای دریافت خدمات تعمیر موبایل قدیمی، حتما به تعمیرکارانی مراجعه نمایید که در این زمینه به شما خدمات ارائه میکنند. همچنین از تجربه و مهارت بالایی برای تعمیر این گوشیها برخوردار بوده و میتوانید با اطمینان تعمیر گوشی قدیمی خود را به آنها بسپارید.
سوالات متداول
برای تعمیرات موبایل های قدیمی چه مدت زمانی لازم است؟
بسته به این که مشکل ایجاد شده در موبایل تا چه میزان حاد است، مدت زمان تقریبی تعمیر موبایل تعیین خواهد شد. البته در این خصوص میزان مهارت تعمیرکار و دسترسی او به تهیه قطعات آسیب دیده نیز دخیل خواهد بود.
آیا هزینه تعمیر موبایلهای قدیمی بالا است؟
اگر لازم باشد برای تهیه قطعه آسیب دیده گوشی هزینه بالایی پرداخت گردد، بله. تعمیر این نمونه از گوشیها هزینه بالایی در بر خواهد گرفت. اما میتوان با تهیه قطعات دست دوم این میزان هزینه را کاهش داد یا این که نوع مشکل آنقدر زیاد نباشد که هزینه تعمیر گوشی را بالا ببرد.
آیا تمام تعمیرکاران خدمات تعمیرات موبایل های قدیمی ارائه میدهند؟
در صورتی که از دانش و مهارت بالایی برای تعمیر این نمونه از گوشیها برخوردار باشند، بله. اما در بیشتر موارد تعمیرکاران به این مسئله توجه میکنند که آیا اصلا گوشی قدیمی قابل تعمیر است یا خیر. سپس در این زمینه به مشتری خود خدمات ارائه میدهند.
آیا گوشی قدیمی آب خورده را میتوان تعمیر کرد؟
از رایجترین مشکلاتی که برای هر نوع گوشی پیش میآید، آب خوردگی یا افتادن در آب است. اگر گوشی توسط مشتری روشن نشده باشد، این احتمال وجود دارد که تعمیرکار بتواند با کمترین میزان آسیب، گوشی را تعمیر کند.
مزایای سپردن تعمیر گوشی به تعمیرکار حرفهای چیست؟
تعمیرکار حرفهای خود به راحتی قطعات مورد نیاز را برای تعمیرات موبایل های قدیمی پیدا میکند و حتی اگر هزینه آن بالا باشد، به دنبال تهیه قطعه دسته دوم خواهد رفت. از طرف دیگر نیز، با تجربه و مهارتی که دارد، آسیب دیگری به گوشی وارد نکرده و تنها ایراد ایجاد شده را برطرف خواهد نمود.
میخواهید تعمیرکار موبایل شوید؟
با ما تماس بگیرید.